Danışmanlık merkezi 89'a çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2009 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, AÜ'de uzaktan öğretim öğrencileri için akademik danışmanlık derslerinin yapıldığı merkez sayısının 73'ten 89'a çıktığını bildirdi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, yaptığı yazılı açıklamada, uzaktan öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri öğrencilerine yönelik öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı dersler için yürütülen yüz yüze Akademik Danışmanlık hizmetinin 4 Ocak 2010 tarihinde başlayacağını belirtti.

Rektör Sürmeli, açıklamasında şunları kaydetti:

?Bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Karabük, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şırnak, Tunceli, Yalova ve İzmir'de 2 merkezde Bornova ve Yaşar Üniversitesinde ilk kez verilecek. Böylece Ağrı haricinde danışmanlık hizmetleri verilmeyen kent merkezi kalmadı. Ağrı'da da danışmanlık hizmetinin video konferans sistemiyle yürütülmesi için çalışmalar yapılıyor.?

AKADEMİK DANIŞMANLIĞI YAPILAN DERS SAYISI

Prof. Dr. Sürmeli, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2009?2010 öğretim yılında ilk defa öğretime başlayacak olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ?Eski Türk Edebiyatı'na Giriş? ve ?Osmanlı Türkçesi'ne Giriş' derslerinin de sisteme dahil edilmesiyle akademik danışmanlığı yapılan ders sayısının 12'ye yükseldiğini ve ülke genelinde şu an için öğretim üyesi bulunabilen 42 merkezde verilecek olan ?Eski Türk Edebiyatı'na Giriş? ve ?Osmanlı Türkçesi'ne Giriş? derslerinin yapılacağı merkez sayısında değişiklik oldukça duyurulacağını bildirdi.

AÜ'de uzaktan öğretim öğrencileri için akademik danışmanlık derslerinin yapıldığı merkez sayısının yeni merkezlerin eklenmesiyle ülke genelinde 73'ten 89'a çıktığını ifade eden Sürmeli, öğrencilerin, Akademik Danışmanlık derslerine, kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeden katılabileceklerini ve devam zorunluluğunun bulunmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Sürmeli, açıklamasına şöyle devam etti:

?Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün akademik danışmanlık derslerinin sürdürüleceği merkezler ise Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, İstanbul Marmara Üniversitesi, Haydarpaşa ve Bahçelievler, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat.

Öğrenciler, danışmanlık derslerinin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini en geç 28 Aralık tarihine kadar bulundukları kentteki Açık Öğretim Fakültesi Bürosuna başvurarak veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki 'Akademik Danışmanlık Hizmetleri' bölümünü inceleyerek öğrenebilirler.?

2009-2010 öğretim yılında Akademik Danışmanlık kapsamında yüz yüze öğretim yapılacak dersler şunlar:

?1. sınıf dersleri Genel Matematik, Genel Muhasebe, İktisada Giriş, Eski Türk Edebiyatı'na Giriş, Osmanlı Türkçesi'ne Giriş, 2. Sınıf Dersleri Muhasebe Uygulamaları, İstatistik, İktisat Teorisi, 3. sınıf dersleri Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim İngilizce.?

Rektör Sürmeli, açıklamasında 4. sınıf dersleri için akademik danışmanlık uygulanmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber